IKEA Foundation

Close

Pet glasova nade

Neka te nadahnu glasovi nade tijekom IKEA Foundation tjedna. Tijekom jednotjednog programa događanja imat ćeš priliku pridružiti se aktivnostima na internetu i čuti priče o tome kako IKEA Foundation pruža svjetliju budućnost obiteljima i djeci diljem svijeta. Klikni ovdje i pročitaj više.

Play video

Glas nade za hitne situacije

Upoznaj Merveila, zaposlenika Liječnika bez granica iz Demokratske Republike Kongo koji želi pomoći promijeniti svijet. Kao dijete, Merveil je bio žrtva oružanog sukoba. Danas radi kao nadzornik logistike za humanitarnu organizaciju koja pruža medicinsku pomoć ranjivim osobama u često vrlo udaljenim područjima.

Play video

Glas nade za obnovljivu energiju

Upoznaj Spoorthi, indijsku školarku koja uz pomoć obnovljive energije vidi svjetliju budućnost za sebe i svoju obitelj. Spoorthi živi u selu u kojem je rješenje za napajanje energijom iz obnovljivih izvora ugradila organizacija SELCO Foundation, organizacija koju zaklada IKEA Foundation podupire kako bi ljudima omogućila da si izgrade svjetliju budućnost.

Play video

Glas nade za održivu poljoprivredu

Upoznaj Evelyn, kenijsku uzgajivaču kave koja želi da poljoprivrednici i zemlja koju obrađuju imaju održivu budućnost. Evelyn je prošla obuku organizacije Rainforest Alliance koju podupire zaklada IKEA Foundation kako bi pomogla poljoprivrednicima da upotrebljavaju prakse održivog uzgoja kojima se obnavlja i štiti krajolik, uz istodobno poboljšanje prihoda.

Play video

Glas nade za čist zrak

Upoznaj Jane, zagovornicu kampanje za čisti zrak čija je misija osigurati da svi mogu udisat čist zrak. Jane je osnivačica organizacije Clean Air Fund koju podupire zaklada IKEA Foundation kako bi pomogla poboljšati kvalitetu zraka za zajednice diljem svijeta.

Play video

Glas nade za planet prikladan za život

Upoznaj Ayu, bivšu izbjeglicu koja je u dobi od 16 godina pobjegla iz ratom razorenog Iraka. Aya je sada izaslanica mladih za UNHCR, UN-ovu agenciju za izbjeglice koju zaklada IKEA Foundation podupire kako bi ljudima kao što je ona omogućila da si izgrade bolju budućnost.