Poišči svoj navdih med glasovi upanja ob Tednu Fundacije IKEA. Med celotedenskim programom dogodkov se boš lahko udeležil/-a spletnih dejavnosti in prisluhnil/-a zgodbam o tem, kako Fundacija IKEA ustvarja svetlejšo prihodnost za otroke in družine po vsem svetu. Klikni tukaj za več informacij.

Glas upanja za krizne situacije

Spoznaj Merveila, ki je zaposlen v organizaciji Zdravniki brez meja v Demokratični republiki Kongo in želi s svojim delom pomagati spremeniti svet na bolje. Kot otrok je bil Merveil žrtev oboroženih spopadov. Danes dela kot logistični nadzornik pri humanitarni organizaciji, ki nudi zdravstveno pomoč ranljivim skupinam ljudi, pogosto v zelo odročnih območjih.

Glas upanja za obnovljivo energijo

Spoznaj Spoorti, šolarko iz Indije, ki zahvaljujoč obnovljivi energiji, vidi svetlejšo prihodnost zase in svojo družino. Spoorti živi v vasi, v katero je vire obnovljive energije namestila Fundacija SELCO, ki jo Fundacija IKEA podpira pri omogočanju ljudem, da ustvarijo svetlejšo prihodnost zase.

Glas upanja za trajnostno kmetijstvo

Spoznaj Evelyn, kenijsko pridelovalko kave, ki želi, da bi lahko vsi pridelovalci ustvarili trajnostno prihodnost zase in za zemljo, ki jo obdelujejo. Evelyn je opravila usposabljanje organizacije Rainforest Alliance, ki jo Fundacija IKEA podpira pri nudenju pomoči pridelovalcem, da z uporabo trajnostnih praks pridelave obnovijo in zaščitijo naravno okolje ter hkrati izboljšajo svoj dohodek.

Glas upanja za čist zrak

Spoznaj Jane, aktivistko za čistočo zraka, ki se zavzema za to, da bi vsi lahko dihali čist zrak. Jane je ustanoviteljica iniciative Clean Air Fund, organizacije, ki jo Fundacija IKEA podpira pri njenih prizadevanjih za izboljšanje kakovosti zraka v skupnostih po vsem svetu.

Glas upanja za begunce

Spoznaj Ayo, bivšo begunko, ki je morala pri rosnih 16 letih zaradi vojne pobegniti iz Iraka. Aya je trenutno mladinska delegatka UNHCR, Agencije ZN za begunce, ki jo Fundacija IKEA podpira pri prizadevanjih, da bi ljudem, kot je Aya, omogočili ustvariti svetlejšo prihodnost zase.